Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Τεράστιες οι ευθύνες του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για τα αδέσποτα ζώα

Καθημερινά  εκατοντάδες σκύλοι χάνονται,βρίσκονται,εγκαταλείπονται. Ζώα  με ηλεκτρονική σήμανση (chip) που όμως δεν είναι καταχωρημένο πουθενά ή  τα καταχωρημένα στοιχεία είναι λάθος. .Εκατοντάδες κηδεμόνες ζώων αναζητούν το χαμένο τους ζώο και για να τιμωρηθεί ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης  θα πρέπει να καταθέσουν μήνυση με κόστος που ξεπερνάει τα 400 ευρώ.Υπαίτιος ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος που αντί να αναλάβει την ευθύνη του και να παραδώσει την βάση δεδομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το 2012 που ψηφίστηκε από τον νόμο 4039/2012 αντιθέτως ζητάει ακόμη και τώρα να επιστραφεί η βάση δεδομένων σε αυτούς και ενώ η καταχώρηση των ζώων στην βάση του υπουργείου γίνεται εντός 5 λεπτών ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ .

Αντι να βοηθήσει στην μείωση των αδέσποτων ζώων παρακινώντας τα μέλη του να μειώσουν τις τιμές στις στειρώσεις γιατί προφανώς δεν αντιλήφθηκαν την οικονομική κρίση και το ότι είναι αδύνατον να δοθούν αυτά τα ποσά για μια στείρωση,καταγγέλλει τους Ευρωπαίους συναδέλφους που έρχονται να στειρώσουν δωρεάν και θέλουν να βοηθήσουν ώστε να μειωθούν τα εξαθλιωμένα αδέσποτα ζώα που προέρχονται κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία από γέννες βοσκών,κυνηγών και ανεύθυνων ιδιωτών.

Ας μας αναφέρει ο Π.Κ.Σ που σε παγκόσμια κλίμακα ένας επαγγελματικός κλάδος στράφηκε εναντίον εθελοντών ,ένα παράδειγμα μας αρκεί αλλά δεν θα βρεθεί πουθενά.
Και μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου και της ντροπής υπάρχουν και Ανθρωποι κτηνίατροι,αστέρια φωτεινά που σκύβουν μαζί με τους εθελοντές πάνω από τα προβλήματα των ζώων και προσπαθούν να μειώσουν την αθλιότητα που ζουν τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας .
Η τελευταία κίνηση του Π.Κ.Σ για να "βοηθήσει" τα αδέσποτα ζώα ήταν να καταγγείλει τις δωρεάν στειρώσεις που θα γινόντουσαν στο Ανατολικό Πήλιο,μια περιοχή με τεράστιο  πρόβλημα αδέσποτων που οι φόλες είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά ως φαίνεται ουδείς προβληματίζει τον Π.Κ.Σ το τραγικό τέλος αυτών των ζώων. και αντί να στηρίξει τις δωρεάν στειρώσεις για άλλη μια φορά κατηγορεί εθελοντές.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για άλλη μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο του Π.Κ.Σ και αναλώνει πολύτιμο χρόνο που δεν μας περισσεύει για να απαντάει στις αθλιότητες του Π.Κ.Σ .Τα συμπεράσματα δικά σας .
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 Είναι γνωστό στους πάντες ότι ένας τεράστιος αριθμός εγκαταλελειμμένων ζώων φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, η οποία όμως δεν έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων και έτσι δεν μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης των ζώων αυτών.

Οι κτηνίατροι εκείνοι που δεν προχωρούν στην ενημέρωση της βάσης, φέρουν τεράστιες ευθύνες για τον μεγάλο αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Η ηγεσία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου με τα κροκοδείλια δάκρυα για τα αδέσποτα αδιαφορεί για την στάση αυτή μεγάλης μερίδας των μελών του, αφού το μόνο έργο που επιδίδονται με πάθος είναι να ακυρώνουν στειρώσεις αδέσποτων ζώων που πραγματοποιούνται από άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και το πως θα επιστραφεί σε αυτούς η βάση δεδομένων που λειτουργεί στο Υπουργείο.
Αδιάφορο επίσης, τους είναι το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πελατών τους δεν τοποθετεί τσιπ στο κατοικίδιό τους γεγονός που επίσης συντελεί στην εγκατάλειψή του κάποια στιγμή και ιδιαίτερα η ομάδα των κυνηγών.

Δεν είδαμε κάποια πρωτοβουλία του ΠΚΣ ή πρόταση για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να συμβάλλουν έμπρακτα στον περιορισμό των αδέσποτων στην χώρα μας.

Αντίθετα με σθένος και υποκρισία περισσή υπερασπίζονται κάθε τι που έχει σχέση με τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για τις ορδές των αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς η ηγεσία του ΠΚΣ με τις πράξεις και τις παραλείψεις της δυσφημεί το σύνολο των κτηνιάτρων, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι πολλοί κτηνίατροι δεν συμμερίζονται τις πρακτικές αυτές και πραγματικά βοηθούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, την υπόθεση των αδέσποτων ζώων.
Η ηγεσία του ΠΚΣ οφείλει πέρα από τα συντεχνιακά συμφέροντά της και πάνω από όλα, να θέσει το καλό της χώρας και των ζώων.
Οι μέχρι τώρα ενέργειές της δεν την τιμούν, η δε κοινωνία το έχει αντιληφθεί και την καταδικάζει.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική ΟμοσπονδίαΠώς η κακοποίηση των ζώων συνδέεται με την ανάπτυξη γενικότερης εγκληματικής συμπεριφοράς

Πριν βλάψουν εσένα, είχαν βλάψει εμένα και δεν έκανες τίποτα: Πώς η κακοποίηση των ζώων συνδέεται με την ανάπτυξη γενικότερης εγκληματικής...