Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Αυτές τις γιορτές κάντε το θαύμα σας υιοθετώντας ενήλικο, γιατί αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.από την Κλέα Μοριανού

Πριν μπει ο νέος χρόνος ας βοηθήσουμε όλοι να συντελεστούν πολλά τέτοια εορταστικά θαύματα...


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΡΙΝΑ ΒΡΟΝΤΗ

Καθημερινά, εκατοντάδες αδέσποτα γατιά και σκυλιά κινδυνεύουν: άρρωστα, τραυματισμένα, χαμένα, τρομοκρατημένα, εγκαταλελειμμένα ή απλώς πολύ νεαρά ή πολύ γέρικα για να επιβιώσουν στους δρόμους.

Τα περισσότερα δεν έχουν καλές αναμνήσεις από την έως τώρα συναναστροφή τους με ανθρώπους. Σκεφτείτε, λοιπόν, πώς νιώθουν τη στιγμή που τα πλησιάζει ένας φιλόζωος εθελοντής. ∆εν τον έχουν ξαναδεί ποτέ. Στην αρχή κάποια θα διστάσουν λίγο, αλλά, συνήθως, δεν τους παίρνει πολλή ώρα μέχρι να αφεθούν ολοκληρωτικά στα χέρια του αγνώστου, να του εμπιστευτούν απόλυτα τη ζωή τους.

Το συναίσθημα αυτό είναι συγκλονιστικό. Ο εθελοντής οφείλει πλέον να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών αυτού του ζώου. Να μπορέσει να το θεραπεύσει, να του βρει μια καλή οικογένεια, να πάρει όλες τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την τύχη του. Όλοι οι φιλόζωοι θα σας επιβεβαιώσουν πως η πιο δυνατή εμπειρία που βίωσαν ως εθελοντές ήταν αυτή της διάσωσης ενός ζώου γέρικου, ανάπηρου, κακοποιημένου. Και η πιο υπέροχη στιγμή ήταν όταν μπόρεσαν να βρουν γι’ αυτό μια εξαιρετική οικογένεια.

Είναι σαν να γίνεται θαύμα κάθε φορά που ένα τέτοιο ζώο βρίσκει σπίτι. Πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, καθώς σχεδόν όλοι θέλουμε να υιοθετούμε μόνο κουτάβια και γατάκια, υγιή και χαριτωμένα.

Τι θα γινόταν αν κανείς μας δεν συζητούσε το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα ενήλικο και ταλαιπωρημένο ζώο; Έχετε αναρωτηθεί ποια θα είναι η τύχη όσων από αυτά κατακλύζουν τα καταφύγια και τα σπίτια των εθελοντών; Αυτά κανείς δεν τα θέλει για συντροφιά του;

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας που υποχώρησαν στην αρχική τους απαίτηση, θυσίασαν τα μικρής διάρκειας, χαριτωμένα (και κάπως μπελαλίδικα) βιώματα από τη συμβίωση με ένα γατάκι ή κουτάβι και προτίμησαν να αλλάξουν την τύχη ενός ζώου καταδικασμένου. Ευχόμαστε οι ΤΡΙΧΕΣ να βοηθήσουν στο να συντελεστεί ένα μικρό εορταστικό θαύμα και να περάσει από το μυαλό και των υπολοίπων -έστω και αστραπιαία- το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν ενήλικο, πριν ενδώσουν τελικά στις χαρές ενός μικρού.

Όσο για εκείνους που διανύουν ήδη τα πρώτα ή τα δεύτερα …ήντα, που χρειάζεται να κρατούν… αποστάσεις για να διαβάσουν τρεις αράδες ή που οι αρθρώσεις τους προβλέπουν πια τις καιρικές μεταβολές, ας ερμηνεύσουν αυτά τα φαινόμενα ως οιωνούς ότι με το νέο έτος μπορούν να αποζητήσουν τη συντροφιά συνομήλικων, ήσυχων, φρόνιμων, ώριμων, σοφών σκύλων ή γάτων, που σίγουρα τους ταιριάζουν καλύτερα από ένα φασαριόζικο και υπερκινητικό γατάκι ή κουτάβι.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αντιστοίχιση των ανθρώπινων με τα σκυλίσια ή τα γατίσια χρόνια, ιδού ο απλοποιημένος κώδικας μετατροπής της ηλικίας τους. Πιάστε μολύβι και χαρτί και υπολογίστε:

Ο πρώτος χρόνος ζωής τους αντιστοιχεί σε 15 ανθρώπινα χρόνια. Προσθέστε 9 χρόνια για το δεύτερο και 4 χρόνια για κάθε επόμενο χρόνο ζωής*.


Πηγή:http://www.trihes.gr/

Πώς η κακοποίηση των ζώων συνδέεται με την ανάπτυξη γενικότερης εγκληματικής συμπεριφοράς

Πριν βλάψουν εσένα, είχαν βλάψει εμένα και δεν έκανες τίποτα: Πώς η κακοποίηση των ζώων συνδέεται με την ανάπτυξη γενικότερης εγκληματικής...