Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

3 σημαντικοί λόγοι για να υιοθετήσω ενήλικο σκύλοΑπό τη σύμβουλο συμπεριφοράς Marilyn PetersPhoto courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Ο περισσότερος κόσμος προτιμά κουτάβια γιατί πιστεύει ότι μαθαίνουν ευκολότερα. Στην πραγματικότητα, οι ενήλικοι σκύλοι εγκλιματίζονται, συνήθως, ευκολότερα κοντά μας, εκτός αν έχουν συσσωρεύσει προβληµατικές συνήθειες και φόβους λόγω δύσκολων βιωµάτων του παρελθόντος.
Η υιοθεσία ενήλικου σκύλου έχει πλεονεκτήματα:

1. Έχει ήδη µάθει να λερώνει σε εξωτερικό χώρο και δεν θα προκαλεί «ατυχήµατα» στο σπίτι.
Συνήθως είναι πιο ήρεµο. Η εφηβεία έχει παρέλθει, και µαζί οι ορµονικές διαταραχές και η υπερκινητικότητα της νεότερης ηλικίας.

2. Έχει ήδη κοινωνικοποιηθεί και εξοικειωθεί µε την κίνηση στο δρόµο, τα άλλα ζώα, τους έντονους θορύβους, τα ακραία καιρικά φαινόµενα κ.λπ. Πιθανότατα θα δεχτεί και θα συνηθίσει αµέσως τη βόλτα µε το αυτοκίνητο, το λουρί και την επίσκεψη στον κτηνίατρο.

3. Όσο πιο δύσκολα τα βιώματα του παρελθόντος, τόσο πιο αφοσιωμένος είναι συνήθως στην οικογένειά του. Του χαρίσατε ασφάλεια και αγάπη και σας το ανταποδίδει καθημερινά με τη συμπεριφορά του. Ανεκτίμητο.

Πηγή http://www.trihes.gr/

Πως βγαίνουμε βόλτα και τι κάνουμε αν ο σκύλος τραβάει στο λουρί. Εκπαί...

Ο σκύλος είτε μικρόσωμος,είτε μεγαλόσωμος,αν έχει το χούι να τραβάει θα σας πηγαίνει  καροτσάκι  Και όμως είναι εύκολο να εκπαιδευτεί...