Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Μαρίκα Καμάρη,«Τα ζώα δεν μιλάνε. Μέχρι την τελευταία μου πνοή θα είμαι η φωνή τους»


Never Walk Alone

Μαρίκα Καμάρη, ιδρύτρια του Φιλοζωικού Σωματείου «Never Walk Alone:

«Τα ζώα δεν μιλάνε. Μέχρι την τελευταία μου πνοή θα είμαι η φωνή τους»

Πόσοι άραγε από τους Έλληνες φιλόζωους γνωρίζουν το σπουδαίο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου «Never Walk Alone» προς τα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας που ίδρυσε η Ελληνίδα Μαρίκα Καμάρη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας; 
Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν ότι η τελευταία αποστολή βοήθειας για τις αδέσποτες ψυχούλες της χώρας μας έφθασε τους 14 τόνους τροφής; 
Προφανώς ελάχιστοι καθώς οι αφανείς ήρωες του Φιλοζωικού Σωματείου «Never Walk Alone» ποτέ δεν επεδίωξαν τη δημοσιότητα, δεν πόζαραν αγκαλιά με γάτες και σκύλους σε in ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν διεκδίκησαν δάφνες επιτυχίας για την προσφορά τους στη φιλοζωία.

Στα δύο χρόνια ζωής του το «Never Walk Alone» κατάφερε να σιτίζει κάθε μήνα 1.000 αδέσποτους σκύλους, στηρίζοντας τέσσερα καταφύγια στην Ελλάδα και ενεργούς φιλόζωους που φροντίζουν με θυσίες και κόπο δεκάδες ζώα του δρόμου μεριμνώντας παράλληλα για την τύχη τους. Εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν και έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη αμέτρητα αδέσποτα ζώα εκ των οποίων αρκετά ήταν καταδικασμένα να πεθάνουν μέσα στην εξαθλίωση στην Ελλάδα εν έτη 2014.

Η ιδρύτρια και ταυτόχρονα η ψυχή του Φιλοζωικού Σωματείου «Never Walk Alone» είναι η Ελληνίδα Μαρίκα Καμάρη, η οποία παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και ζει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η καρδιά της χτυπάει «ελληνικά» και το μυαλό της «τρέχει» όπου υπάρχει αδέσποτο ζώο και αδέσποτος άνθρωπος. Παλεύει με όλες της τις δυνάμεις, χειμώνα – καλοκαίρι, όπως και όπου μπορεί, με σκοπό κανένα πλάσμα «να μην περπατάει πια μόνο του» σ’ αυτή την ζωή.

Η Μαρίκα Καμάρη ανοίγει την ψυχή της και παρουσιάζει αποκλειστικά για τις «Ιστορίες Αδέσποτων» τη δική της ιστορία στη φιλοζωία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το «Never Walk Alone». 
 «Μοιράζομαι μαζί σας την ιστορία του “Never Walk Alone”, όχι για τη δική μου προβολή, αλλά με την πεποίθηση ότι θα ξυπνήσω την ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων για να μην παρατήσουν ποτέ τον αγώνα τους» αναφέρει στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Μαρίκα Καμάρη, η οποία παρά την τόσο σημαντική και άκρως συγκινητική προσφορά της, η ίδια εξομολογείται:

«Πάντα έχω την αίσθηση ότι δεν κάνω αρκετά και πεισμώνω όλο και περισσότερο».
«…Οι πραγματικοί ήρωες της ζωοφιλίας παλεύουν εκεί έξω στο μέτωπο…»

Γράφει η Μαρίκα Καμάρη, ιδρύτρια του Φιλοζωικού Σωματείου «Never Walk Alone»

Νιώθω τυχερή γιατί έχω δύο πολύ καλά παιδιά που κατάφερα μόνη μου να τα μεγαλώσω και να τα κάνω πολύ σπουδαίους ανθρώπους. Δεν έχω τίποτα σπουδαίο να σας αφηγηθώ από τη ζωή μου έως εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά μου μεγάλωσαν και δεν είχαν πια την ανάγκη μου. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι. Αγαπούσα τα ζώα από παιδί και πάντα έψαχνα τρόπους για να είμαι κοντά τους. Το ταξίδι μου, όμως, στη φιλοζωία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν διάβασα τυχαία στο Facebook την ανάρτηση ενός μοναχικού ανθρώπου που ζητούσε βοήθεια για να σιτίσει τα 200 αδέσποτα ζώα που είχε σ’ ένα καταφύγιο κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τα φρόντιζε μαζί με τη γυναίκα του, την οποία όμως είχε χάσει πρόσφατα. Μόνος και χωρίς καμία βοήθεια δεν μπορούσε να τηρήσει την τελευταία υπόσχεση που έδωσε στη γυναίκα του ότι δεν θα άφηνε να πάθουν κανένα κακό αυτές οι ψυχούλες που ήταν όλη της η ζωή.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα να τον βοηθήσω. Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το καταφύγιο συγκλονίστηκα. Δεν είχε ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Βρήκα τα σκυλιά υποσιτισμένα και άρρωστα κι έναν άνθρωπο απογοητευμένο και παραδομένο. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το πείσμα μου. Άρχισα να κάνω κοινοποιήσεις στη γερμανική γλώσσα βγάζοντας τα «σωθικά» μου σε λέξεις για να συγκινήσω τον κόσμο στη Γερμανία για να κάνει δωρεές ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των πλασμάτων. 
Και τότε το αντιλήφθηκα. 
Ήταν το κομμάτι από τη ζωή μου που έλειπε. Ήταν το όνειρο της ψυχής μου. Έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα βοηθούσα με όλες μου τις δυνάμεις τα αδέσποτα της Ελλάδας.

Στάθηκα τυχερή. Αρκετοί άνθρωποι στη Γερμανία αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή μου την επιθυμία και με ακολούθησαν σ’ αυτό τον δύσκολο δρόμο. Έτσι γεννήθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο «Never Walk Alone». Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του το «Never Walk Alone» κατάφερε να σιτίζει 1.000 σκυλιά σε τέσσερα καταφύγια στην Ελλάδα και να στηρίζει αρκετούς φιλόζωους που πάλευαν καιρό τώρα μόνοι τους, ξεπερνώντας τα όρια τους και χάνοντας την ελπίδα τους. Με φάρμακα, εμβολιασμούς, στειρώσεις, επιδιορθώσεις σε καταφύγια, δημιουργία αυλών και περιφράξεων, κατασκευή κλουβιών και σκυλόσπιτων, αλλά και με μια σειρά άλλων δράσεων και προσφορών, το «Never Walk Alone» κατάφερε να διασφαλίσει την ευζωία εκατοντάδων αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη του όμως επιτυχία ήταν η γεώτρηση που έκανε σ’ ένα καταφύγιο εξασφαλίζοντας τρεχούμενο νερό για όλα τα αδέσποτα που φιλοξενεί στους χώρους του. Το «Never Walk Alone» έχει περιθάλψει με κτηνιατρική φροντίδα δεκάδες καταδικασμένα ζώα του δρόμου χαρίζοντας τους το αυτονόητο. Τη ζωή.

Παρόλα αυτά έχω πάντα την αίσθηση ότι δεν κάνω αρκετά και πεισμώνω όλο και πιο πολύ. Στην ουσία δεν γίνεται από εμάς το φιλοζωικό έργο. Οι πραγματικοί ήρωες βρίσκονται εκεί έξω, στο μέτωπο. Εμείς απλά συντονίζουμε τις ενέργειες μας με στόχο να κερδίσουμε όσες πιο πολλές μάχες γίνεται. Αυτό λοιπόν είναι το Φιλοζωικό Σωματείο «Never Walk Alone». Κι είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και μπορώ να βοηθήσω την αγαπημένη μου πατρίδα, έστω και με αυτό τον τρόπο. Γιατί τα ζώα δεν μιλάνε. Και μέχρι την τελευταία μου πνοή θα είμαι η φωνή τους.

Πηγή :http://ourdogs.gr/ad/index.php?sid=8368c33e647ad3714d7ed551b10ffa88

Πως βγαίνουμε βόλτα και τι κάνουμε αν ο σκύλος τραβάει στο λουρί. Εκπαί...

Ο σκύλος είτε μικρόσωμος,είτε μεγαλόσωμος,αν έχει το χούι να τραβάει θα σας πηγαίνει  καροτσάκι  Και όμως είναι εύκολο να εκπαιδευτεί...