Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Δικογραφία για τη μεταχείριση που έχουν τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Δικογραφία για τη μεταχείριση που έχουν τα γαϊδουράκια της Λίνδου


Από έλεγχο που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα από τους αστυνομικούς του Σταθμού Λίνδου προέκυψε ότι συνολικά για τις περιηγήσεις των τουριστών χρησιμοποιούνται 140 γαϊδουράκια.
Καμία νόμιμη διαδικασία δεν έχει τηρηθεί για την λειτουργία των επιχειρήσεων με τα γαϊδουράκια στην Λίνδο, ενώ ούτε στα ίδια τα ζώα δίδεται η απαραίτητη φροντίδα!

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει αυτεπάγγελτα σχηματιστεί από τον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου σε βάρος του προέδρου του συλλόγου ονηλατών της περιοχής και η οποία θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Πιο συγκεκριμένα από έλεγχο που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα από τους αστυνομικούς του Σταθμού Λίνδου προέκυψε ότι συνολικά για τις περιηγήσεις των τουριστών χρησιμοποιούνται 140 γαϊδουράκια τα οποία δεν φέρουν βιβλιάρια υγείας, ούτε ενώτια ή ηλεκτρονική σήμανση!

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καν φροντίσει για έναν άνετο χώρο όπου θα φιλοξενούνται, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα ζώα να κρατούνται (τις ώρες που δεν χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τουρίστες στην Ακρόπολη της Λίνδου) σε ένα δωμάτιο 3Χ3!

Και αυτά τους θερινούς μήνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες τόσο στην αστυνομία όσο και σε φιλοζωικά σωματεία, σύμφωνα με τις οποίες το χειμώνα τα γαϊδούρια αφήνονται να περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή της «Κράνα» με αποτέλεσμα αρκετές φορές να έχουν προκληθεί ατυχήματα με διερχόμενους οδηγούς, τα οποία κατέληξαν με τραυματισμούς άλλοτε των οδηγών και άλλοτε των ζώων!

Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε επίσης ότι οι «επιχειρήσεις» που έχουν στηθεί είναι παράνομες, καθώς δεν έχουν άδεια λειτουργίας, ούτε και ταμειακές μηχανές για τα ποσά που εισπράττουν από τις περιηγήσεις των τουριστών με τα γαϊδούρια και τα οποία δεν φέρονται να δηλώνονται πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση η δικογραφία που σχηματίστηκε θα παραδοθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να πάρει το δρόμο της.

Εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία
Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος Ιουλίου 2014 το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» (LUCKY PAWS) έστειλε εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου, με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των ζώων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προβούν στην αφαίρεση των γαϊδουριών.

Αφορμή για την εξώδικη δήλωση αποτέλεσαν οι δεκάδες επιστολές αγανάκτησης που δέχτηκε το φιλοζωικό σωματείο από επισκέπτες της Λίνδου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γαϊδουράκια.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου υπήρξε παρέμβαση για το θέμα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώων και παρήγγειλε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου!

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να εξετάσει κτηνίατρος όλα τα γαϊδούρια και εφόσον διαπιστωθούν σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης ή εγκατάλειψης, τότε να αφαιρεθεί το ζώο και παράλληλα να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήδη έχει οριστεί κτηνίατρος πραγματογνώμονας ο οποίος και θα προβεί στην σύνταξη έκθεσης που θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία.
Πηγή : http://www.rodiaki.gr/

Πως βγαίνουμε βόλτα και τι κάνουμε αν ο σκύλος τραβάει στο λουρί. Εκπαί...

Ο σκύλος είτε μικρόσωμος,είτε μεγαλόσωμος,αν έχει το χούι να τραβάει θα σας πηγαίνει  καροτσάκι  Και όμως είναι εύκολο να εκπαιδευτεί...